Klasse[n]orkest krijgt spetterend slot op vrijdag 1 juli!

Putten, juni 2016 – Op vrijdag 1 juli aanstaande wordt het Klasse[n]orkest spetterend afgesloten met een feestelijk openluchtconcert op het plein bij de Nederlands Hervormde Kerk. Sinds april vindt op de basisscholen De Schovenhorst en De Wegwijzer in de groepen 5 en 6 het unieke project Klasse[n]orkest plaats. Tijdens het Klasse[n]orkest vormt de klas een orkest. Daarmee krijgen leerlingen een optimale ervaring hoe het is om samen muziek te maken.

Samen muziek maken is goed voor de ontwikkeling van kinderen, en biedt kinderen een ervaring voor het leven. Door samen muziek te maken in een orkest, ontwikkelen kinderen sociale en intellectuele vaardigheden. Naar elkaar luisteren, het bespelen van een instrument en jezelf durven uiten dragen daar aan bij. De gemeente Putten heeft het initiatief genomen voor het opzetten van het Klasse[n]orkest en laat hiermee zien dat ze graag in de muzikale toekomst van kinderen willen investeren. Om de werkwijze en visie achter het project te laten zien, is er op De Wegwijzer en de Schovenhorst een pilot georganiseerd. Het Klasse[n]orkest is een project van Stichting TacT Muziek. De pilot wordt afgesloten met een spetterend slotconcert, en daar bent u van harte voor uitgenodigd.

Uniek aan het project is de samenwerking met het fanfarekorps Excelsior. Door de samenwerking met lokale orkesten wordt de binnen- en buitenschools muziekbeleving middels het Klasse[n]orkest aan elkaar gekoppeld. Tijdens het slotconcert worden de leerlingen begeleidt door Excelsior. Na afloop gaat de muziekvereniging verder met het unieke concert ‘[Your name] on stage’, waarbij Excelsior samen met lokaal talent het podium deelt.

Het slotconcert vindt plaats op vrijdag 1 juli 2016 om 19:00 uur. De locatie van het concert is het pleintje op de hoek van de Kerkstraat en de Dorpsstraat, achter de kerk.