Voor muziekverenigingen

Klasse[n]orkest is een ideaal onderwijsproduct om kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met muziek èn uw muziekvereniging. Wij hebben Klasse[n]orkest zo ontwikkeld dat het eenvoudig ingepast kan worden in de lessenreeks op de basisschool. Klasse[n]orkest kan ook zelfstandig functioneren als kennismakingsproject waarbij kinderen in een korte tijd kennis maken met uw muziekvereniging en ervaren hoe het is om in een ècht orkest te spelen en een concert te geven.

Eenmaal overtuigd van Klasse[n]orkest dan begeleiden wij u graag om samen met een basisschool in gesprek te gaan om Klasse[n]orkest te presenteren. Verder kunnen wij u ondersteunen bij het aanvragen van subsidie’s als de ‘impuls muziekonderwijs’ bij het Fonds van Cultuurparticipatie.

Echte instrumenten

Het Klasse[n]orkest maakt gebruik van echte instrumenten. Wij hebben hiervoor instrumenten geselecteerd uit het harmonie-, fanfareorkest en de brassband die goed door kinderen te bespelen zijn. Tijdens Klasse[n]orkest maken wij graag gebruik van instrumenten dat beschikbaar wordt gesteld door uw vereniging.

_evb6127_1Verhuur

Klasse[n]orkest beschikt over eigen instrumenten. Deze nieuwe instrumenten van de merken Conn, Selmer, Leblanc, Holton en Bach kunnen voor uw project worden ingezet. De instrumenten worden vervoerd en opgeslagen in een speciaal voor Klasse[n]orkest ontwikkeld transport- en opbergsysteem. De instrumenten kunnen op die manier veilig en gemakkelijk worden vervoerd en opgeruimd.

Naast instrumenten bieden wij u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de Klasse[n]orkest lessenaars, service- en onderhoudboxen en lesmaterialen. Bent u geïnteresseerd? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw muziekvereniging.

Succes

Klasse[n]orkest wordt pas echt een succes als de verbinding met uw muziekvereniging optimaal tot stand is gebracht. Met een paar eenvoudige stappen begeleiden wij uw muziekvereniging om Klasse[n]orkest binnen de vereniging te integreren. In sommige gevallen kan het voorkomen dat uw opleidingsplan moet worden aangepast. In dat geval adviseren en begeleiden wij u graag.